

Maaltijdsalade met pulled chicken
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Overig
9.14 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Zoete aardappel
1 stuk Broccoli
150 gram Cherrytomaten
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
250 gram Kipdijfilet
1 stuk Citroen
85 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Doe in een kom en meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 minuten in de oven.
2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en doe in een kom. Meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper, en verdeel over de zoete aardappel. Rooster nog 15 minuten. Halveer de cherrytomaten.
3. Meng het paprikapoeder met het knoflookpoeder en 2 mespunten zout. Bedek de kipfilet met het kruidenmengsel. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op zacht vuur en bak hierin de kipfilet gedurende 15-20 minuten.
4. Snijd de citroen in parten. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Meng de rucola met de groenten en verdeel over 4 borden. Verdeel de kip erover en serveer de salade lauwwarm.
Meer recepten in de categorie