
Maaltijdsalade met tuinbonen en gerookte makreel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
38.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Krieltjes
6 stuks Eieren
500 gram Sperziebonen
700 gram Tuinboontjes
300 gram Gerookte makreelfilet
1 Teen Knoflook
1 bosje Peterselie
3 takjes Munt
100 gram Volle yoghurt
3 eetlepel Mayonaise
1 stuk Citroen
150 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de krieltjes gedurende 12 minuten of totdat ze beetgaar zijn. Kook de laatste 6 minuten de eieren mee. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat droogstomen.
2. Maak ondertussen de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Breng een pan met water aan de kook, halveer de sperziebonen en kook ze 3-5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet de sperziebonen af en voeg de tuinbonen toe aan het vergiet. Laat goed uitlekken.
3. Pluk de makreel met je handen of twee vorken in stukjes. Pers de knoflookteen en hak een derde van de peterselie fijn. Hak de grote muntblaadjes fijn en bewaar de kleine muntblaadjes. Meng de gehakte munt samen met de knoflook en peterselie door de yoghurt. Voeg de mayonaise toe samen met citroensap, peper en zout naar smaak.
4. Meng de sperziebonen, tuinbonen, krieltjes en dressing in een grote kom. Voeg de makreel, bladspinazie, resterende peterselie en muntblaadjes toe. Proef en breng indien nodig extra op smaak met peper en zout. Snijd de eieren in parten en serveer de makreelsalade met de eieren.
Meer recepten in de categorie