

Maaltijdsalade met wilde zalm, broccoli en avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Gezond
14.20 voor 4 pers.
Ingrediënten
375 gram Wilde zalmfilet
1 stuk Broccoli
1 stuk Sinaasappel
1 eetlepel Appelazijn
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Honing
2 stuks Avocado
50 gram Amandelen
1 stuk Granaatappel
300 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden en laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten, tot de broccoli beetgaar is en mooi verkleurt.
2. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de azijn, mosterd, honing en 3 eetlepels milde olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
3. Dep de zalmfilet droog. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de zalm aan beide kanten goudbruin, maar nog rosé van binnen. Breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de avocado’s in blokjes. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in flakes. Hak de amandelen grof. Halveer de granaatappel en leg een helft met het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een grote kom en sla met een pollepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen. Herhaal bij de andere helft.
5. Meng de spinazie met de dressing en voeg de broccoli, avocado en het merendeel van de granaatappelpitjes toe. Verdeel over vier borden en top met de zalm, resterende granaatappelpitjes en de gehakte amandelen. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie