Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met wilde zalm, broccoli en avocado

Maaltijdsalade met wilde zalm, broccoli en avocado

Ingrediënten

  • 375 gram Wilde zalmfilet
  • 1 stuk Broccoli
  • 1 stuk Sinaasappel
  • 1 eetlepel Appelazijn
  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Honing
  • 2 stuks Avocado
  • 50 gram Amandelen
  • 1 stuk Granaatappel
  • 300 gram Spinazie
Maaltijdsalade met wilde zalm, broccoli en avocado  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden en laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten, tot de broccoli beetgaar is en mooi verkleurt.
  2. 2. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de azijn, mosterd, honing en 3 eetlepels milde olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Dep de zalmfilet droog. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de zalm aan beide kanten goudbruin, maar nog rosé van binnen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4. Snijd de avocado’s in blokjes. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in flakes. Hak de amandelen grof. Halveer de granaatappel en leg een helft met het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een grote kom en sla met een pollepel op de bolle kant, zodat de pitjes eruit vallen. Herhaal bij de andere helft.
  5. 5. Meng de spinazie met de dressing en voeg de broccoli, avocado en het merendeel van de granaatappelpitjes toe. Verdeel over vier borden en top met de zalm, resterende granaatappelpitjes en de gehakte amandelen. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 205
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 1 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 2