

Maaltijdsalade Niçoise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram sperziebonen
2 blikjes tonijn uit blik
4 stuks broodjes
4 stuks eieren
2 handjes zwarte olijven
6 plakken ontbijtspek
1 stuk rode ui
200 gram trostomaten
75 gram rucolamelange
4 eetlepels sladressing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of op 180 graden (hetelucht).
2. Snijd de petit pains in gelijke plakken en wikkel deze in het ontbijtspek. Plaats de broodjes, op een met bakpapier beklede bakplaat, 7 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Breng vervolgens een pan met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Giet af, laat ze schrikken in koud water en pel de eieren. Snijd ze tot slot over de lengte doormidden.
4. Breng ondertussen een tweede pan met water aan de kook en bereid de Franse sperzieboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Pel en snijd, terwijl de boontjes koken, de rode ui in dunne, gelijke ringen. Halveer de trostomaatjes en laat de tonijnstukken uitlekken.
6. Meng in een grote kom de boontjes met de tonijn, de zwarte olijven, de rode uienringen, de trostomaatjes, de rucola-slamelange en de sladressing.
7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de eieren en de broodjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1792 Kj
Calorieën
426 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie