
Maaltijdsalade van linzen, geitenkaas en noten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Grieks
Ingrediënten
2 blikken linzen (uitgelekt)
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
1 ui (fijngesnipperd)
1 komkommer (in blokjes)
1 krop sla (gewassen)
4 vleestomaten (gehalveerd)
4 plakjes zachte geitenkaas (gehalveerd, à 100 g)
50 gram walnoten
4 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Meng de linzen met olijfolie, citroensap, peterselie, ui, komkommer, zout en versgemalen peper.
2. Scheur de slablaadjes iets kleiner en verdeel ze over de borden. Schep de linzen erop. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.
3. Verwarm de ovengrill. Leg de tomaten met het snijvlak omhoog op de bakplaat en leg de kaas erop. Zet de tomaten met geitenkaas even onder de grill tot de kaas licht smelt.
4. Besprenkel ze met de honing, leg ze op de linzen en strooi de noten over de salade. Lekker met grof bruinbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
45 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie