
Maaltijdsalade van little gem, mozzarella en frambozen
4 pers.
ca. 8 min
Italiaans
Ingrediënten
4 kropjes little gem (sla)
1 komkommer
2 bollen buffelmozzarella
125 g frambozen
75 g walnoten
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamico azijn
1 Focaccia Mediterraneo basil & tomato (koelvers)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de stronk van de onderkant van de little gemkropjes en trek de bladeren los. Verdeel de sla over 4 borden. Snij de komkommer met een dunschiller in lange linten en verdeel over de borden.
Snij elke bol mozzarella in 6 plakken. Leg de plakken op de sla en komkommer, en verdeel de frambozen en walnoten erover. Sprenkel de olie over de salade en schenk de balsamico erover. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de focaccia in de oven af in ± 8-10 min. Serveer de salade met het brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
17 gram