
Maaltijdsoep met kip en spruitjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
1 stuk prei
200 gram wortels
200 gram kipfilets
1 liter kippensoep
4 stuks afbakbroodjes
1 bakje kruidenboter
Bereidingswijze
1. Verwarm een oven voor op 220 graden.
2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze met de prei ragfijn. Snijd de wortelen in dunne plakjes en de kipfilet in blokjes.
3. Strooi de inhoud van het zakje kippensoep in een pan met 1,5 liter koud water en breng het aan de kook. Roer met een garde door.
4. Voeg de blokjes kipfilet toe en laat deze 5 minuten zachtjes koken. Doe de prei, spruitjes, wortel en vermicelli erbij en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken.
5. Bak ondertussen het brood af in de voorverwarmde oven.
6. Serveer de soep met het brood en de kruidenboter.
Tip: extra lekker met fijngehakte bladpeterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2527 Kj
Calorieën
608 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
25 gram