Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mac and cheese met blauwe kaas en groene groenten

Mac and cheese met blauwe kaas en groene groenten

Ingrediënten

  • 350 gram macaroni (pasta)
  • 450 gram bladspinazie (diepvries)
  • 2 stuks sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk broccoli
  • 1 pot basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 250 gram tuinerwten (diepvries)
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram blauwe kazen
  • 100 gram geraspte kaas
  • 75 gram rucola
Mac and cheese met blauwe kaas en groene groenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de macaroni 4 minuten en giet af.
  3. Ontdooi de diepvriesspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de broccoliroosjes van de stam en hak ze fijn. Hak de verse basilicum grof.
  5. Bak de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze daarna grof.
  6. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de sjalotten 2 minuten aan. Voeg daarna de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de spinazie, broccolirijst, erwten en de basilicum toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur.
  7. Verwarm de kookroom in een steelpannetje. Voeg vervolgens de blauwe kaas en de helft van de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  8. Meng de macaroni met de kaassaus en de groenten in een ovenschaal en gratineer met de rest van de geraspte kaas.
  9. Bak de mac and cheese 20 minuten in de oven.
  10. Verdeel de mac and cheese over 4 borden. Garneer met wat rucola, de pijnboompitten en een blaadje basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 830
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 74 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 35 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 17
  • Vezels 11