
Mac and cheese met blauwe kaas en groene groenten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram macaroni (pasta)
450 gram bladspinazie (diepvries)
2 stuks sjalotten
3 teentjes knoflook
1 stuk broccoli
1 pot basilicum
50 gram pijnboompitten
250 gram tuinerwten (diepvries)
250 ml kookroom
150 gram blauwe kazen
100 gram geraspte kaas
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de macaroni 4 minuten en giet af.
3. Ontdooi de diepvriesspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Pel en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Snijd de broccoliroosjes van de stam en hak ze fijn. Hak de verse basilicum grof.
5. Bak de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin. Laat ze even afkoelen en hak ze daarna grof.
6. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de sjalotten 2 minuten aan. Voeg daarna de knoflook toe en fruit 2 minuten mee. Voeg vervolgens de spinazie, broccolirijst, erwten en de basilicum toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur.
7. Verwarm de kookroom in een steelpannetje. Voeg vervolgens de blauwe kaas en de helft van de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
8. Meng de macaroni met de kaassaus en de groenten in een ovenschaal en gratineer met de rest van de geraspte kaas.
9. Bak de mac and cheese 20 minuten in de oven.
10. Verdeel de mac and cheese over 4 borden. Garneer met wat rucola, de pijnboompitten en een blaadje basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3484 Kj
Calorieën
830 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie