

Mac and cheese met bloemkool en gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Macaroni
1 stuk Bloemkool
1 stuk Prei
60 gram Roomboter
60 gram Bloem
700 ml Melk
100 gram Cheddar
75 gram Gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes, kook in 5 minuten beetgaar en laat uitlekken.
2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Rasp de cheddar en snij de zalm in reepjes. Kook de macaroni zoals op de verpakking vermeld staat al dente.
3. Smelt in een ruime pan de boter en voeg de prei en knoflook toe. Bak mee tot de prei zacht is en voeg dan de bloem toe. Bak 2 minuten mee zodat de bloem kan garen. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de melk toe tot een gladde saus. Voeg 75 gram cheddar toe en roer door tot dit gesmolten is, breng op smaak met zout.
4. Voeg de gekookte pasta toe aan de kaassaus en meng met de bloemkool en zalm. Schep in een ingevette ovenschaal en strooi de overige 25 gram cheddar eroverheen. Bak 10 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is en serveer direct.
Meer recepten in de categorie