

Mac and cheese met broccoli
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
8.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Macaroni
1 stuk Broccoli
75 gram Roomboter
2 tenen Knoflook
75 gram Tarwebloem
600 ml Melk
150 gram Cheddar
1 theelepel Mosterd
3 eetlepel Paneermeel
2 eetlepel Reggiano
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de macaroni in gezouten water al dente. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook tot beetgaar. Giet beide af en zet opzij.
3. Verhit in een ruimte steelpan de boter en bak de knoflook kort mee. Voeg de bloem toe en bak een minuut mee zodat dit kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan. Voeg als laatste de geraspte cheddar en de mosterd toe. Roer door tot de kaas gesmolten is en meng met de macaroni en de broccoli. Het lijkt nu veel saus maar dit wordt nog door de pasta geabsorbeerd in de oven.
4. Giet allemaal in een ovenschaal. Meng de geraspte parmezaanse kaas met de paneermeel en verdeel over de macaroni.
5. Bak 10 minuten af tot de bovenkant licht goudbruin begint te worden.
Meer recepten in de categorie