Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mac and cheese met broccoli

Mac and cheese met broccoli

Ingrediënten

  • 400 gram Macaroni
  • 1 stuk Broccoli
  • 75 gram Roomboter
  • 2 tenen Knoflook
  • 75 gram Tarwebloem
  • 600 ml Melk
  • 150 gram Cheddar
  • 1 theelepel Mosterd
  • 3 eetlepel Paneermeel
  • 2 eetlepel Reggiano
Mac and cheese met broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Kook de macaroni in gezouten water al dente. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook tot beetgaar. Giet beide af en zet opzij.
  3. 3. Verhit in een ruimte steelpan de boter en bak de knoflook kort mee. Voeg de bloem toe en bak een minuut mee zodat dit kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan. Voeg als laatste de geraspte cheddar en de mosterd toe. Roer door tot de kaas gesmolten is en meng met de macaroni en de broccoli. Het lijkt nu veel saus maar dit wordt nog door de pasta geabsorbeerd in de oven.
  4. 4. Giet allemaal in een ovenschaal. Meng de geraspte parmezaanse kaas met de paneermeel en verdeel over de macaroni.
  5. 5. Bak 10 minuten af tot de bovenkant licht goudbruin begint te worden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 785
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 94 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 19
  • Vezels 3