
Mac & cheese met bloemkoolsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
700 gram bloemkolen (in roosjes)
300 gram grote macaroni
250 gram spekblokjes
1 teentje knoflook (fijngehakt)
100 milliliter melk
2 eetlepels gedroogde rozemarijn
150 gram belegen kaas (geraspt)
2 eetlepels broodkruim
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar in water met zout. Kook intussen de macaroni.
2. Bak de spekblokjes goudbruin en knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer in een blender of met een staafmixer de helft van de bloemkool, de knoflook, melk, rozemarijn en de helft van de kaas tot een gladde saus. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
3. Schep de macaroni in de ovenschaal en verdeel de spekblokjes en overige bloemkool erover. Schenk de bloemkoolsaus erover en roer door. Bestrooi met de overige kaas en het broodkruim en zet de schaal circa 15 minuten onder de hete grill, tot de kaas goudbruin is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
63 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie