
Macaroni met groene pesto en Victoriabaars
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
275 gram macaroni (pasta)
400 gram victoriabaarsfilets
2 eetlepels groene pesto
10 gram krulpeterselie
50 ml droge witte wijn
75 gram rucola
1 stuk rode ui
200 gram tuinerwten (diepvries)
250 gram cherrytomaten
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in partjes, halveer de cherrytomaten, hak de peterselie fijn en snijd de vis in blokjes.
2. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking.
3. Spoel de erwtjes af onder warm water.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de vis 3 minuten. Voeg de witte wijn, de ui en de cherrytomaten toe en verwarm nog 5 minuten.
5. Roer de pesto, de peterselie en de erwtjes door de macaroni. Meng tot slot het vismengsel er voorzichtig door.
6. Verdeel de macaroni over de borden en garneer met een flinke hand rucola.
Tip: Serveer met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1870 Kj
Calorieën
445 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram