Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Macaroni ovenschotel met kip chipolata's

Macaroni ovenschotel met kip chipolata's

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram kip
  • 2 stuks venkel
  • 500 gram tomaten
  • 110 gram ontbijtspek
  • 300 gram macaroni (pasta)
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 150 gram tomatensaus
  • 150 gram mozzarella
Macaroni ovenschotel met kip chipolata's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de worstjes open en duw stukjes vlees van 1 cm eruit. Snijd de venkel in stukjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes en de tomaten in partjes.
  3. 3. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een diepe pan en voeg het ontbijtspek samen met de rode ui en de knoflook toe. Bak 4 minuten door en voeg dan de stukjes kip en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Bak in 5 minuten rondom goudbruin, voeg de venkel en de tomaten toe en bak op laag vuur nog 5 minuten door. Haal van het vuur en roer de macaroni erdoor.
  5. 5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het macaronimengsel erin. Verdeel de tomatensaus, de bolletjes mozzarella en de resterende Italiaanse kruiden eroverheen. Bak in de oven in 15 minuten goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 624
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 7