
Macaroni ovenschotel met kip chipolata's
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
350 gram kip
2 stuks venkel
500 gram tomaten
110 gram ontbijtspek
300 gram macaroni (pasta)
2 theelepels Italiaanse kruiden
150 gram tomatensaus
150 gram mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de worstjes open en duw stukjes vlees van 1 cm eruit. Snijd de venkel in stukjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes en de tomaten in partjes.
3. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een diepe pan en voeg het ontbijtspek samen met de rode ui en de knoflook toe. Bak 4 minuten door en voeg dan de stukjes kip en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Bak in 5 minuten rondom goudbruin, voeg de venkel en de tomaten toe en bak op laag vuur nog 5 minuten door. Haal van het vuur en roer de macaroni erdoor.
5. Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het macaronimengsel erin. Verdeel de tomatensaus, de bolletjes mozzarella en de resterende Italiaanse kruiden eroverheen. Bak in de oven in 15 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2621 Kj
Calorieën
624 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
46 gram