
Macaronischotel uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
750 gram cherrytomaten
2 rode uien
2 eetlepels balsamico azijn
100 gram hamblokjes
300 gram macaroni
10 gram basilicum
10 gram (blad)peterselie
100 gram pecannoten
100 gram bloem
50 gram boter
150 gram Vergeer Rasp Gratinkaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking.
3. Snijd de rode uien in ringen, verdeel de cherrytomaten en ui over een bakplaat.
4. Besprenkel de tomaten en ui met de balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.
5. Rooster de tomaten en ui 10 minuten in de oven.
6. Schep intussen de macaroni en de ovenschaal. Hak de pecannoten grof, snij de basilicum en peterselie fijn.
7. Meng de noten, kruiden, bloem, boter en gratin kaas met uw handen tot een crumble.
8. Schep de geroosterde tomaten en ui op de macaroni, verdeel het kruimeldeeg over de tomaten, strooi er nog wat Vergeer Rasp Gratinkaas overheen en bak nog 20 minuten af in het midden van de oven.
Meer recepten in de categorie