
Macho nacho’s met kipgehakt en salsa fresca
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
2 Rode Uien
4 teentjes Knoflook
400 gram zwarte bonen uit blik
200 gram maïs uit blik
6 tomaten
500 g kipgehakt
1 zakje Santa Maria Crispy
1 zak (475g) Santa Maria Tortilla Chips
250g geraspte cheddar
2 el olijfolie
1 Peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de rode ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Spoel de zwarte bonen en maïs af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd in blokjes.
2. Meng ½ van de rode ui en ½ van de knoflook met de tomaat. Breng de salsa fresca op smaak met peper en zout en zet tot gebruik in de koelkast.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt, de crispy chicken seasoning mix en de overige rode ui en knoflook toe en bak 8-10 min. tot het kipgehakt gaar en goudbruin is.
4. Verdeel de nacho’s over een met bakpapier beklede grote bakplaat. Schep daar het kipgehakt, de zwarte bonen en de maïs over en bestrooi met de geraspte cheddar. Bak de nacho’s 5 min. in de oven of tot de kaas gesmolten is.
5. Schep de salsa fresca over de nacho’s.
Variatietip!
Je kan het kipgehakt vervangen door vegetarisch kruimgehakt.