Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Magere hamlappen met krieltjes en paksoi

Magere hamlappen met krieltjes en paksoi

Ingrediënten

  • 500 gr magere hamlappen
  • 4 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer Garam Masala
  • 6 el bakboter
  • 2 Paksoi
  • 2 Stevige appels
  • 2 Sjalotjes
  • 400 gr krieltjes
  • Zout
Magere hamlappen met krieltjes en paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de magere hamlappen in blokjes, de paksoi in grove repen, de appels in blokjes en hak de sjalotjes fijn.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en meng de blokjes met de helft van de Garam Masala.
  3. Verwarm op hoog vuur ca. 3 eetlepels bakboter in een wok. Roerbak de blokjes vlees in ongeveer 8 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan in een ruime schaal.
  4. Voeg vervolgens wat bakboter toe en wacht tot deze weer goed heet is. Roerbak nu de paksoi, appel en het sjalotje met de rest van de Garam Masala en een theelepeltje zout gedurende 5 minuten. Schep dit mengsel bij het vlees in de schaal.
  5. Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg nogmaals wat bakboter toe en wacht weer tot deze lichtbruin kleurt. Roerbak de krieltjes lichtbruin in ongeveer 5 minuten.
  7. Schep tenslotte het vlees, de kool en het vocht dat eruit is gelopen terug in de pan en verwarm het geheel tot serveertemperatuur. Breng het eventueel verder op smaak met wat Garam Masala en/of zout.

Variatie

Vervang de Jonnie Boer Garam Masala door de Jonnie Boer Thai Green Curry, Curry Madras of de Picadillo voor een meer Zuid Amerikaanse smaak. Voor een meer romige smaak kan er in de laatste stap ook een scheutje room voor koken toegevoegd worden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 27 g