Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Magere kipschotel met geitenkaas en spinazie

Magere kipschotel met geitenkaas en spinazie

Ingrediënten

  • 600 gram kipdijfilet
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 250 gram aardappelen
  • 125 gram geitenkaas
  • 450 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 stuk ui
Magere kipschotel met geitenkaas en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in vieren. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Was de spinazie.
  2. 2. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. 3. Leg de kippendijen in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de tijm. Verdeel de aardappels en de champignons over de erover en verkruimel vervolgens de geitenkaas erboven. Bak de kipschotel 20 minuten in de oven.
  4. 4. Verhit wanneer de kipschotel bijna klaar is een scheutje olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui 1 minuut, voeg de spinazie toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
  5. 5. Serveer de kipschotel met de spinazie.
  6. Tip: Lekker met gehakte pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 389
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 14 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 7