
Magere kipschotel met geitenkaas en spinazie
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram kipdijfilet
400 gram kastanjechampignons
250 gram aardappelen
125 gram geitenkaas
450 gram verse spinazie
1 eetlepel tijm
1 stuk ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in vieren. Was de aardappels en snijd in gelijke stukken. Was de spinazie.
2. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar.
3. Leg de kippendijen in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de tijm. Verdeel de aardappels en de champignons over de erover en verkruimel vervolgens de geitenkaas erboven. Bak de kipschotel 20 minuten in de oven.
4. Verhit wanneer de kipschotel bijna klaar is een scheutje olie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui 1 minuut, voeg de spinazie toe en roerbak ongeveer 3 minuten.
5. Serveer de kipschotel met de spinazie.
Tip: Lekker met gehakte pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1651 Kj
Calorieën
389 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
14 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
41 gram