1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette

Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette

Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram Bio+ volkoren penne
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 courgette
  • 2 eidooiers
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes munt
Bereiden
Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.
Snijd ondertussen de courgette in halvemaantjes.
Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet.
Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.
Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.
Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.
Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie