Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette

Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette

Ingrediënten

  • 400 gram Bio+ volkoren penne
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 courgette
  • 2 eidooiers
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes munt
Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.
  2. Snijd ondertussen de courgette in halvemaantjes.
  3. Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet.
  4. Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.
  6. Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.
  7. Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.
  8. Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.