
Magere penne carbonara met yoghurt, spek en courgette
4 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
400 gram Bio+ volkoren penne
125 gram magere spekreepjes
1 courgette
2 eidooiers
200 gram Griekse yoghurt
100 gram Parmezaanse kaas + extra ter garnering
1/2 citroen
4 takjes munt
Bereidingswijze
Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.
Snijd ondertussen de courgette in halvemaantjes.
Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet.
Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.
Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.
Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.
Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.