
Mais-courgettekoekjes met dip en veldsla
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaal courgette spaghetti (400 g)
1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
1 bakje platte peterselie (20 g)
1 citroen
2 eieren
200 g feta (Kolios)
4 el bloem
5 el olijfolie
½ teen knoflook
4 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
75 g veldsla
Bereidingswijze
Doe de courgette spaghetti in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de mais in een kom. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van de peterselie en het rasp toe. Klop het ei los en doe erbij. Verkruimel de feta erboven, voeg de bloem toe en schep om.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep steeds met 2 lepels een bergje courgette van ca. 8 cm doorsnee in de pan. Druk ze een beetje plat en bak ze op middelhoog vuur in ca. 8 min. gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Bak zo ca. 12 koekjes.
Pers de knoflook boven de yoghurt, voeg de mayonaise, de rest van de peterselie en citroensap en peper en zout naar smaak toe. Serveer de courgettekoekjes met de dip en de veldsla.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
17 gram