Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mais-courgettekoekjes met dip en veldsla

Mais-courgettekoekjes met dip en veldsla

Ingrediënten

  • 1 schaal courgette spaghetti (400 g)
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 1 bakje platte peterselie (20 g)
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 200 g feta (Kolios)
  • 4 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • ½ teen knoflook
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 75 g veldsla
Mais-courgettekoekjes met dip en veldsla product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de courgette spaghetti in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de mais in een kom. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van de peterselie en het rasp toe. Klop het ei los en doe erbij. Verkruimel de feta erboven, voeg de bloem toe en schep om.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep steeds met 2 lepels een bergje courgette van ca. 8 cm doorsnee in de pan. Druk ze een beetje plat en bak ze op middelhoog vuur in ca. 8 min. gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Bak zo ca. 12 koekjes.
  3. Pers de knoflook boven de yoghurt, voeg de mayonaise, de rest van de peterselie en citroensap en peper en zout naar smaak toe. Serveer de courgettekoekjes met de dip en de veldsla.

    Voedingswaarde

  • Kcal 500
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vet 39 g