Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maïs-stamppot met paprika en vissticks

Maïs-stamppot met paprika en vissticks

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 0 bosje platte peterselie
  • 1 eetlepel mexicaanse kruiden
  • 150 ml melk
  • 300 gram maïskorrels
  • 560 gram vissticks
  • 1 stuk citroen
Maïs-stamppot met paprika en vissticks product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd de puntparika over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Hak de peterselie fijn.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten.
  3. 3. Verhit in de tussentijd een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de puntpaprika samen met de Mexicaanse kruiden 5 minuten.
  4. 4. Verhit de melk en stamp samen met de aardappelen tot een grove puree. Meng de maïs, paprika en peterselie (houd een klein beetje achter ter garnering) erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. 5. Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. 6. Verdeel de maïs-stamppot over de borden en serveer met de vissticks. Garneer met een partje citroen en met de overige peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 561
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 11