
Maïs-stamppot met paprika en vissticks
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg aardappelen kruimig
2 stuks zoete puntpaprika's
0 bosje platte peterselie
1 eetlepel mexicaanse kruiden
150 ml melk
300 gram maïskorrels
560 gram vissticks
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd de puntparika over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Hak de peterselie fijn.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen 20 minuten.
3. Verhit in de tussentijd een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de puntpaprika samen met de Mexicaanse kruiden 5 minuten.
4. Verhit de melk en stamp samen met de aardappelen tot een grove puree. Meng de maïs, paprika en peterselie (houd een klein beetje achter ter garnering) erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper.
5. Bereid de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verdeel de maïs-stamppot over de borden en serveer met de vissticks. Garneer met een partje citroen en met de overige peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2360 Kj
Calorieën
561 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
27 gram