

Makkelijke boerenkoolpasta met spekjes en ricotta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
8.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Spekreepjes
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
400 gram Spaghetti
300 gram Boerenkool gesneden
1 stuk Citroen
250 gram Ricotta
Bereidingswijze
1. Verwarm een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekjes krokant in hun eigen vet. Schep ze uit de pan en bewaar het vet in de pan. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook.
2. Snijd de gele ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm de koekenpan met het spekvet opnieuw en fruit hierin de ui met de knoflook op laag vuur.
3. Kook de spaghetti in het kokende water beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg ondertussen de boerenkool toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met een scheut van het pastawater. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap en bak tot de boerenkool gaar is.
4. Giet de pasta af. Meng de spaghetti samen met de spekjes door de boerenkool. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep op elk bord een lepel ricotta en serveer direct.
Meer recepten in de categorie