
Makkelijke chocoladetaart
Nagerecht
12 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
300 gram suiker
2 grote eieren
250 milliliter melk
100 gram cacaopoeder
200 gram boter (op kamertemperatuur)
3 theelepels vanille-essence
0.5 theelepels zout
375 gram zelfrijzend bakmeel
250 milliliter koffie (heet)
250 gram chocolade
250 milliliter room
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de taartvorm met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in de kom van een foodprocessor en meng ze (of doe ze in een mengkom en meng ze met een mixer). Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
3. Bak de taart 1 uur of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bewaar hem eventueel luchtdicht verpakt of vries hem in voor later gebruik.
4. Smelt voor de ganache de chocolade met de room op laag vuur of in de magnetron in 1-2 minuten en roer elke 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het mengsel romig is.
5. Druppel de ganache over de achterkant van een lepel op de taart of laat de ganache afkoelen tot hij stevig genoeg is om met een pannenkoekmes over de taart te worden uitgestreken. Versier de taart eventueel met verse frambozen of bestuif hem met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
565 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie