Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke crème brûlée met mandarijn

Makkelijke crème brûlée met mandarijn

Ingrediënten

  • 3 Blaadjes Gelatine
  • 50 ml Slagroom
  • 750 ml Gele vla
  • 100 gram Suiker
Makkelijke crème brûlée met mandarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Let op: de creme brulee moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  2. 2. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de slagroom.
  3. 3. Meng de slagroom met de mandarijnrasp door de gele vla. Verdeel over 4 tot 6 schaaltjes en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. 4. Verwarm indien je geen bruléebrander hebt de grill voor op 225 graden. Verdeel de suiker over de vla in de schaaltjes. Brûleer met een brûléebrander of grill onder de grill 5-10 minuten tot de suiker goudbruin en gesmolten is. Laat kort afkoelen en serveer.

    Voedingswaarde

  • Kcal 124
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0