

Makkelijke crème brûlée met mandarijn
dessert
4 pers.
ca. 15 min
Zoet
1.49 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 Blaadjes Gelatine
50 ml Slagroom
750 ml Gele vla
100 gram Suiker
Bereidingswijze
1. Let op: de creme brulee moet minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
2. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de slagroom.
3. Meng de slagroom met de mandarijnrasp door de gele vla. Verdeel over 4 tot 6 schaaltjes en laat ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Verwarm indien je geen bruléebrander hebt de grill voor op 225 graden. Verdeel de suiker over de vla in de schaaltjes. Brûleer met een brûléebrander of grill onder de grill 5-10 minuten tot de suiker goudbruin en gesmolten is. Laat kort afkoelen en serveer.
Meer recepten in de categorie