
Makkelijke perzikparfait met tijm
4 pers.
ca. 165 min
Frans
Ingrediënten
150 g krenten
1 kilo perziken
1 bosje tijm
2 vanillestokjes
6 eieren
125 g kristalsuiker
500 ml slagroom
150 ml perziksiroop
2 takjes munt
Bereidingswijze
Wel de krenten in warm water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Ris en hak de tijm ragfijn.
Strooi de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de perziken met de platte kant op het bakpapier.
Pof de perziken 5 minuten in de oven, verwijder de schil en pureer de helft van de perziken.
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
Splits 3 eieren en klop de eidooiers samen met de hele eieren au bain-marie met de helft van de suiker en het vanillemerg tot circa 55 ºC.
Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa pieken kan maken.
Klop de massa koud met een garde of mixer.
Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig.
Spatel de perzikpuree, geklopte slagroom, perziksiroop en de krenten door de eiermassa.
Schenk de massa in glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.
Haal de perzikparfait 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de resterende gepofte perziken ter decoratie.
Garneer met munt.
Meer recepten in de categorie