Makkelijke perzikparfait met tijm - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke perzikparfait met tijm

Makkelijke perzikparfait met tijm

Makkelijke perzikparfait met tijm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 165 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g krenten
  • 1 kilo perziken
  • 1 bosje tijm
  • 2 vanillestokjes
  • 6 eieren
  • 125 g kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 150 ml perziksiroop
  • 2 takjes munt
Bereiden
Wel de krenten in warm water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Ris en hak de tijm ragfijn.
Strooi de tijm over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de perziken met de platte kant op het bakpapier.
Pof de perziken 5 minuten in de oven, verwijder de schil en pureer de helft van de perziken.
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit.
Splits 3 eieren en klop de eidooiers samen met de hele eieren au bain-marie met de helft van de suiker en het vanillemerg tot circa 55 ºC.
Deze temperatuur is bereikt als je van de luchtige massa pieken kan maken.
Klop de massa koud met een garde of mixer.
Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig.
Spatel de perzikpuree, geklopte slagroom, perziksiroop en de krenten door de eiermassa.
Schenk de massa in glazen en zet minstens 2 uur in de vriezer.
Haal de perzikparfait 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer en gebruik de resterende gepofte perziken ter decoratie.
Garneer met munt.