

Makkelijke rijstbowls met tempeh, broccoli en pindacrunch
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Vegetarisch
9.55 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 ml Ketjap
3 centimeter Gember
1 Teen Knoflook
1 theelepel Chinees 5 spice poeder
395 gram Tempeh
1 stuk Broccoli
250 gram Zilvervliesrijst
75 gram Pinda's gezouten
1 eetlepel Honing
1 theelepel Chilipoeder
2 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Doe de ketjap in een afsluitbaar schaaltje. Rasp de gember en knoflook erboven en voeg ook de 5-spice toe. Snijd de tempeh in reepjes van 2 x 3 centimeter en voeg toe aan het ketjapmengsel. Meng goed, dek af en laat minimaal 10 minuten en maximaal 12 uur marineren.
2. Verwarm de oven voor op 225 graden en breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de tempeh en laat de ketjap inkoken tot een dikker geheel.
4. Hak de pinda’s grof. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en rooster hierin de pinda’s tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de honing, chiliflakes, sesam en een halve theelepel zout toe. Bak nog kort zodat de honing karamelliseert. Draai het vuur uit en laat afkoelen tot gebruik.
5. Schep de rijst in vier kommen of diepe borden. Verdeel hier de broccoli en tempeh over. Top met de pindacrunch.
Meer recepten in de categorie