Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke rijstbowls met tempeh, broccoli en pindacrunch

Makkelijke rijstbowls met tempeh, broccoli en pindacrunch

Ingrediënten

  • 100 ml ketjap
  • 3 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl Chinees 5-spice poeder
  • 395 g tempeh
  • 1 broccoli
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 75 g gezouten pinda's
  • 1 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el sesamzaad
Makkelijke rijstbowls met tempeh, broccoli en pindacrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Doe de ketjap in een afsluitbaar schaaltje. Rasp de gember en knoflook erboven en voeg ook de 5-spice toe. Snijd de tempeh in reepjes van 2 x 3 centimeter en voeg toe aan het ketjapmengsel. Meng goed, dek af en laat minimaal 10 minuten en maximaal 12 uur marineren.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 225 graden en breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten goudbruin en krokant. Kook de rijst in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. 3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de tempeh en laat de ketjap inkoken tot een dikker geheel.
  4. 4. Hak de pinda’s grof. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en rooster hierin de pinda’s tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de honing, chiliflakes, sesam en een halve theelepel zout toe. Bak nog kort zodat de honing karamelliseert. Draai het vuur uit en laat afkoelen tot gebruik.
  5. 5. Schep de rijst in vier kommen of diepe borden. Verdeel hier de broccoli en tempeh over. Top met de pindacrunch.