
Makkelijke Thaise currysoep met kip, sperziebonen en noedels
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
42.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Zonnebloemolie
5 centimeter Gember
2 stuks Fairtrade Kruidenpasta Thaise Panang Curry
1 stuk Limoen
500 ml Bouillon
800 ml Kokosmelk
380 gram Kipfilet
500 gram Sperziebonen
4 stuks Trostomaten
150 gram Fairtrade Original Zilvervlies rijst noedels
1 bosje Koriander
60 gram Pinda
Bereidingswijze
1. Verwarm de zonnebloemolie in een grote braadpan. Snijd de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes fijn en snijd de gember in grove stukken. Bak beiden kort aan in de olie. Voeg de currypasta toe en bak een paar minuten mee.
2. Snijd de limoen in zes partjes en de kipfilet in stukken. Doe twee partjes limoen en de kip bij de currypasta samen met de kippenbouillon en kokosmelk. Breng het geheel tegen de kook aan en gaar hierin de kipfilet gedurende ca 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte.
3. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en snijd de tomaten in partjes. Voeg als de kip nog 5 minuten moet de sperziebonen en tomaten toe aan de currysoep. Bereid de noedels volgens de verpakking en voeg toe aan de currysoep.
4. Snijd de koriander en pinda’s grof. Serveer de soep in grote kommen en garneer met de koriander, pinda’s en limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie