Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke witlofschotel

Makkelijke witlofschotel

Ingrediënten

  • 1 schaal aardappelpuree (500 g)
  • 2 el olie
  • 250 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje kerriesaus (voor 300 ml)
  • 6 stronkjes witlof (ca. 1 kilo)
  • 50 g rozijnen
  • 100 g geraspte Goudse belegen kaas (zakje 175 g)
  • EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Makkelijke witlofschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime koekenpan en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak alles samen nog 3 minuten. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de kerriesaus en 250 ml warm water toe en breng de gehaktsaus tegen de kook. Houd warm op laag vuur.
  3. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem en schep de gehaktsaus erop.
  4. Verwijder de harde onderkant van de stronkjes witlof en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel over de gehaktsaus en druk de blaadjes een beetje aan. Strooi de rozijnen en kaas erover en bak 30 minuten in het midden van de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 685
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 46 g