
Makkelijke witlofschotel
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaal aardappelpuree (500 g)
2 el olie
250 g rundergehakt
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook
1 zakje kerriesaus (voor 300 ml)
6 stronkjes witlof (ca. 1 kilo)
50 g rozijnen
100 g geraspte Goudse belegen kaas (zakje 175 g)
EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime koekenpan en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak alles samen nog 3 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de kerriesaus en 250 ml warm water toe en breng de gehaktsaus tegen de kook. Houd warm op laag vuur.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem en schep de gehaktsaus erop.
Verwijder de harde onderkant van de stronkjes witlof en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel over de gehaktsaus en druk de blaadjes een beetje aan. Strooi de rozijnen en kaas erover en bak 30 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
46 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
25 gram