Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke witlofschotel

Makkelijke witlofschotel

Makkelijke witlofschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 schaal aardappelpuree (500 g)
  • 2 el olie
  • 250 g rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje kerriesaus (voor 300 ml)
  • 6 stronkjes witlof (ca. 1 kilo)
  • 50 g rozijnen
  • 100 g geraspte Goudse belegen kaas (zakje 175 g)
  • EXTRA ovenschaal 20 x 30 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 1 eetlepel van de olie in een ruime koekenpan en bak hierin het gehakt in een paar minuten rul. Voeg de uien en knoflook toe en bak alles samen nog 3 minuten. Schep regelmatig om.
Voeg de kerriesaus en 250 ml warm water toe en breng de gehaktsaus tegen de kook. Houd warm op laag vuur.
Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Verdeel de aardappelpuree over de bodem en schep de gehaktsaus erop.
Verwijder de harde onderkant van de stronkjes witlof en snijd ze in dunne reepjes. Verdeel over de gehaktsaus en druk de blaadjes een beetje aan. Strooi de rozijnen en kaas erover en bak 30 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
38 g
vet
46 g
Kcal
685