
Makreel uit de oven met venkel en aardappel
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel verse tijm (gehakt)
100 milliliter olijfolie
2 gestoomde makrelen
2 venkelknollen (in smalle ringen)
750 gram aardappels (in parten, met schil, schoongeboend)
1 citroen (in partjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de knoflook en tijm door de olijfolie. Bestrijk de vissen ermee.
2. Leg de venkelringen en aardappelparten in de ovenschaal en giet de rest van de olie erover. Zet het gerecht 30 minuten in de warme oven.
3. Leg de laatste 10 minuten de makrelen bovenop de aardappel en venkel. Serveer met de parten citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
810 kcal
Vetten
58 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie