
Makreelsalade met appel en radijs
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
3 sinaasappels (schoongeboend)
3 eetlepels lente-/bosuitjes
1 mespunt cayennepeper
125 milliliter halfvolle yoghurt
1 eetlepel honing
1 bosje radijsjes (in plakjes, loof apart)
1 appel (geschild, in blokjes)
2 stengels bleekselderij (in stukjes)
150 gram gemengde bladsla
8 gerookte makreelfilets (in repen)
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom sinaasappelrasp en -sap met de bosui, cayennepeper, yoghurt en honing.
2. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Schep ze met de radijs, appel en bleekselderij door de dressing.
3. Verdeel de sla gemengd met radijsblad over de borden of op een schaal en leg de salade en makreelfilets erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie