
Makreelsalade met bietjes en zilvervliesrijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zilvervliesrijst
175 gram makreelfilets
1 stuk ui
250 gram sperziebonen
500 gram rode bieten
1 theelepel mosterd
2 eetlepels kwark
1 eetlepel kappertjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met de deksel op de pan.
2. Was ondertussen de sperziebonen, verwijder de uiteinden en snijd de boontjes doormidden.
3. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.
4. Snijd, terwijl de sperziebonen koken, de rode bieten in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui en trek met 2 vorken de gerookte makreelfilet in gelijke stukken.
5. Meng de sperziebonen met de rode bieten, de ui, de mosterd, de magere kwark en de kappertjes.
6. Verdeel vervolgens de zilvervliesrijst samen met de makreelsalade over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2343 Kj
Calorieën
557 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
88 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
24 gram