Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makreelsalade met bietjes en zilvervliesrijst

Makreelsalade met bietjes en zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 175 gram makreelfilets
  • 1 stuk ui
  • 250 gram sperziebonen
  • 500 gram rode bieten
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 eetlepel kappertjes
Makreelsalade met bietjes en zilvervliesrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar met de deksel op de pan.
  2. 2. Was ondertussen de sperziebonen, verwijder de uiteinden en snijd de boontjes doormidden.
  3. 3. Breng opnieuw een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.
  4. 4. Snijd, terwijl de sperziebonen koken, de rode bieten in gelijke blokjes. Pel en snipper de ui en trek met 2 vorken de gerookte makreelfilet in gelijke stukken.
  5. 5. Meng de sperziebonen met de rode bieten, de ui, de mosterd, de magere kwark en de kappertjes.
  6. 6. Verdeel vervolgens de zilvervliesrijst samen met de makreelsalade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 557
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 88 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 10