
Malse kippendijen met gember, ui en zoete aardappelfriet
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
4 GIJS kippendijen
4 el maïzena
2 witte uien
2 verse gember
4 bosuien
3 el zonnebloemolie
3 el sojasaus
6 el Go-Tan woksaus
1 srirachamayonaise
olie om te frituren
1 PLUS zoete aardappelfriet
1 wok- of hapjespan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kippendijen in fijne reepjes en meng ze met de maïzena en eventueel wat zout en peper. Pel en snijd de uien in halve ringen. Schraap met de punt van een lepel de gember schoon en snijd hem in fijne blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen.
Verwarm een hapjespan of wok met de zonnebloemolie en bak de kip voorzichtig op hoog vuur. Als de kip licht begint te kleuren voeg je de uien, gember, soja- en woksaus toe. Schep alles om en laat even op laag vuur sudderen.
Bak gelijktijdig de zoete aardappelfriet volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de kippendijen met de zoete aardappelfriet, srirachamayonaise naar wens en de gesneden bosui.