
Malse kipsaté met rijst en een Aziatische salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
53.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
8 stuks Satéprikkers
600 gram Kipdijfilet
75 ml Ketjap manis
1 Teen Knoflook
3 centimeter Gember
250 gram Basmatirijst
8 stuks Bosui
250 gram Satésaus
3 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Rijstazijn
1 theelepel Sesamolie
1 theelepel Gembersiroop
1 stuk Komkommer
2 stuks Little gem
4 eetlepel Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Leg de satéstokjes in een bak met water. Snijd de kipdijfilet in blokjes van 3 x 3 centimeter. Doe in een kom samen met de ketjap. Rasp de knoflook en gember erboven en meng goed. Laat 5 minuten marineren.
2. Doe de rijst in een pan met water en breng aan de kook. Kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Verwijder de kontjes en droge uiteindes van de bosui. Snijd elke bosui in 3-4 stukken. Rijg de gemarineerde kip om en om met de bosui op de satéstokjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de saté rondom gaar.
4. Verwarm ondertussen de satésaus. Meng de sojasaus met de rijstazijn, sesamolie en gembersiroop. Verwijder de uiteindes van de komkommer en maak met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de hele komkommer.
5. Verwijder de buitenste bladeren van de little gems en haal de blaadjes los van elkaar. Meng met de dressing en de komkommer. Serveer de saté met de rijst, satésaus en Aziatische salade. Garneer met de gebakken uitjes.
Meer recepten in de categorie