
Malse varkenshaas met spaghetti van wortel en courgette
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram varkenshaas
200 ml witte wijn
1 stuk citroen
4 stuks ansjovis
3 teentjes knoflook
10 gram basilicum
500 gram winterpenen
500 gram courgettes
100 gram geitenkaas
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de winterpeen en de courgette in dunne slierten en kook deze 1 minuut.
3. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de varkenshaas op middelhoog vuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de witte wijn, de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe en bak de varkenshaas nog 4-5 minuten.
4. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en pel en pers de teentjes knoflook uit. Hak de basilicum fijn.
5. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de ansjovis toe en bak mee tot ze volledig zijn opgelost. Voeg de knoflook en de basilicum toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de groenteslierten aan de ansjovisolie toe en meng goed.
6. Verkruimel de zachte geitenkaas. Snijd de varkenshaas in gelijke medaillons en verdeel deze met de spaghetti van wortel en courgette over de borden. Garneer met de geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1236 Kj
Calorieën
293 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
35 gram