Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Malse varkenshaas met spaghetti van wortel en courgette

Malse varkenshaas met spaghetti van wortel en courgette

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 200 ml witte wijn
  • 1 stuk citroen
  • 4 stuks ansjovis
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 gram basilicum
  • 500 gram winterpenen
  • 500 gram courgettes
  • 100 gram geitenkaas
Malse varkenshaas met spaghetti van wortel en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. Snijd de winterpeen en de courgette in dunne slierten en kook deze 1 minuut.
  3. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de varkenshaas op middelhoog vuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag, voeg de witte wijn, de citroenrasp en 2 eetlepels citroensap toe en bak de varkenshaas nog 4-5 minuten.
  4. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en pel en pers de teentjes knoflook uit. Hak de basilicum fijn.
  5. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de ansjovis toe en bak mee tot ze volledig zijn opgelost. Voeg de knoflook en de basilicum toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de groenteslierten aan de ansjovisolie toe en meng goed.
  6. Verkruimel de zachte geitenkaas. Snijd de varkenshaas in gelijke medaillons en verdeel deze met de spaghetti van wortel en courgette over de borden. Garneer met de geitenkaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 293
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 6