
Mango-aardbeienclafoutis
dessert
4 pers.
ca. 40 min
15.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Aardbeien
1 stuk Mango
2 stuks Eieren
75 gram Patentbloem
1 Zakje Vanillesuiker
160 ml Volle melk
1 eetlepel (Plantaardige) roomboter
1 eetlepel Poedersuiker
4 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes van 3 x 3 centimeter.
2. Kluts de eieren met een garde los en voeg de bloem, vanillesuiker en melk toe. Meng goed. Vet een lage ronde of vierkante ovenschaal in met boter en verdeel het fruit over de bodem. Giet het beslag erop.
3. Bak de clafoutis in 35 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Serveer met een lepel crème fraîche.
Meer recepten in de categorie