Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos

Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos

Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 Fairtrade bananen
  • 1 Mango
  • 150 GR Ananasstukjes
  • 250 ML Kokosmelk
  • 50 GR Kokosflakes
  • 6 takjes Anijs kruid
Bereiden
1. Verwijder de schil van de bananen, snijd de bananen in plakjes en vries ten minste 6 uur in. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Doe de bevroren bananenplakjes met de helft van de mango, de ananas en de kokosmelk in een keukenmachine. Maal tot een glad mengsel.
3. Doe het ijsmengsel in een afsluitbare bak en bewaar ten minste 4 uur in de vriezer tot het bevroren is.
4. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Rooster hierin de kokosflakes tot ze beginnen te geuren en verkleuren.
5. Haal de anijsblaadjes van de takjes.
6. Haal het zelfgemaakte ijs uit de vriezer en serveer bolletjes ijs met de resterende mango, anijsblaadjes en kokosflakes.
Tip: Gooi hele bruine bananen nooit weg. Verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in plakjes en bewaar in de vriezer. Zo kun je altijd zelf bananenijs maken!

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
22 g
vet
19 g
Kcal
269