
Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
2 Fairtrade bananen
1 Mango
150 GR Ananasstukjes
250 ML Kokosmelk
50 GR Kokosflakes
6 takjes Anijs kruid
Bereidingswijze
1. Verwijder de schil van de bananen, snijd de bananen in plakjes en vries ten minste 6 uur in. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Doe de bevroren bananenplakjes met de helft van de mango, de ananas en de kokosmelk in een keukenmachine. Maal tot een glad mengsel.
3. Doe het ijsmengsel in een afsluitbare bak en bewaar ten minste 4 uur in de vriezer tot het bevroren is.
4. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Rooster hierin de kokosflakes tot ze beginnen te geuren en verkleuren.
5. Haal de anijsblaadjes van de takjes.
6. Haal het zelfgemaakte ijs uit de vriezer en serveer bolletjes ijs met de resterende mango, anijsblaadjes en kokosflakes.
Tip: Gooi hele bruine bananen nooit weg. Verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in plakjes en bewaar in de vriezer. Zo kun je altijd zelf bananenijs maken!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
269 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
4 gram