Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos

Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos

Ingrediënten

  • 2 Fairtrade bananen
  • 1 Mango
  • 150 GR Ananasstukjes
  • 250 ML Kokosmelk
  • 50 GR Kokosflakes
  • 6 takjes Anijs kruid
Mango-banaan-ananas ijsjes met anijs en kokos product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de schil van de bananen, snijd de bananen in plakjes en vries ten minste 6 uur in. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. 2. Doe de bevroren bananenplakjes met de helft van de mango, de ananas en de kokosmelk in een keukenmachine. Maal tot een glad mengsel.
  3. 3. Doe het ijsmengsel in een afsluitbare bak en bewaar ten minste 4 uur in de vriezer tot het bevroren is.
  4. 4. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Rooster hierin de kokosflakes tot ze beginnen te geuren en verkleuren.
  5. 5. Haal de anijsblaadjes van de takjes.
  6. 6. Haal het zelfgemaakte ijs uit de vriezer en serveer bolletjes ijs met de resterende mango, anijsblaadjes en kokosflakes.
  7. Tip: Gooi hele bruine bananen nooit weg. Verwijder de schil, snijd het vruchtvlees in plakjes en bewaar in de vriezer. Zo kun je altijd zelf bananenijs maken!

    Voedingswaarde

  • Kcal 269
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 22 g
  • Vet 19 g