
Marinade voor hele kip
4 pers.
ca. 180 min
Hollands
Ingrediënten
1 hele kip (ca. 1.3 kg)
4 el olijfolie
2 tl grof zeezout
1 tl peper
2 tl paptrikapoeder
3 tenen knoflook
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 citroen
Bereidingswijze
Snijd 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn en 1 teentje knoflook fijn en meng deze samen met het zout, de peper het paprikapoeder.
Wrijf de kip zowel aan de binnen- als buitenkant in met de olijfolie en het kruiden mengsel. Snijd de citroen door midden en stop deze samen met de overige kruiden in de buikholte van de kip.
Plaats de kip in de bijgeleverde braadzak en vouw deze dicht.
Verwarm de oven en de braadslee voor op 180 °C. Plaats de kip in het midden van de voorverwarmde oven en braad de kip voor ca. 80-90 min (30 minuten per 500 gram).
Laat de kip alvorens aan te snijden nog 10 minuten rusten.