
Marmelade van sinaasappel
Ontbijt
5 pers.
ca. 150 min
Engels
Ingrediënten
1.5 kilogram sinaasappels
1 kilogram geleisuiker
1 kaneelstokje
2 stuks steranijs
1 scheutje sinaasappellikeur
Bereidingswijze
1. Borstel de sinaasappels zeer goed schoon onder de kraan. Houd 2 sinaasappels apart en doe de andere sinaasappels in een pan en zet onder met water. Kook de sinaasappels in ongeveer 90-120 minuten minuten volledig gaar. De schil dient volledig zacht te zijn geworden.
2. Schil ondertussen de achtergehouden sinaasappels en zorg dat er zoveel mogelijk wit achterblijft op de vrucht. Snijd de schil in fijne reepjes.
3. Schep de gekookte sinaasappels uit het kookwater en laat de vruchten iets afkoelen. Snijd in stukken en verwijder de pitten. Wrijf de gekookte sinaasappels door een grove zeef of vergiet en vang deze puree op.
4. Voeg er de geleisuiker, de kaneel, de steranijs en de fijngesneden schil aan toe en laat een nacht staan in de koelkast.
5. Breng de volgende dag al roerende aan de kook en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Controleer met de dekselproef of de marmelade voldoende geleert en schep dan direct (dus gloeiendheet) in brandschone potten.
6. Sluit direct met de deksel en laat afkoelen.
Meer recepten in de categorie