
Marokkaanse kip uit de oven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
2 rode uien
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 citroenen (sap)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel chilipoeder
1 bosje koriander (grof gehakt)
4 eetlepels olijfolie
4 kippenbouten
500 gram winterwortels (geschrapt, in blokjes)
500 gram vastkokende aardappels (geschild, in parten)
2 preien (in ringen)
250 gram gedroogde pruimen zonder pit
Bereidingswijze
1. Wrijf de ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander, zout en peper in een vijzel fijn of maal in een keukenmachine tot een pasta.
2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
3. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin.
4. Leg ze in de braadslede.
5. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten.
6. Schep de kruidenpasta en pruimen erdoor en verdeel dit mengsel over de kip.
7. Voeg eventueel een scheutje water toe.
8. Gaar het gerecht afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
775 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
66 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie