
Marokkaanse kiptajine met komkommersalade
4 pers.
ca. 75 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 el ras el hanout
1 hele kip
3 el olijfolie
2 uien
0.5 bos peterselie 1 kaneelstokje
150 g groene olijven zonder pit
3 stevige kleine komkommers
2 tomaten
1 rode ui 2 el peterselie
2 el munt
3 el witte-wijnazijn
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de tajine of een stoofpan.
Wrijf de kip royaal in met de ras el hanout.
Verwarm de olijfolie in de tajine of stoofpan en leg de kip erin.
Bak de kip op een matig hoog vuur rondom lichtbruin.
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen.
Hak de peterselie fijn.
Voeg de uien, peterselie en het kaneelstokje toe en bak ze circa 3 minuten mee.
Schenk er zoveel water bij dat de kip tot de helft in het water staat.
Breng de kip op een matig hoog vuur aan de kook.
Laat de kip in circa 50 minuten met het deksel op de pan garen.
Haal de kip uit de pan en houd deze afgedekt met aluminiumfolie warm.
Laat de saus op een hoog vuur circa 5 minuten inkoken.
Voeg de olijven toe en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus eventueel verder op smaak met een beetje zout.
Serveer de kip met de olijven in de tajine of verdeel de kip in porties en verdeel over 4 warme borden.
Snijd de komkommers, tomaten en ui in kleine blokjes.
Hak de peterselie en munt fijn.
Meng de gesneden ingrediënten in een kom en voeg hier de azijn en olijfolie aan toe.
Breng eventueel verder op smaak met een beetje zout.