
Marokkaanse salsa
Bijgerecht
4 pers.
ca. 10 Min
Marokkaans
Ingrediënten
3 eetlepels olijf- of arachideolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 theelepel komijnzaad
1 blik (ca. 300 gram) kikkererwten
2 eetlepels verse koriander
2 eetlepels gehakte munt
1 citroen
Bereidingswijze
Snijd de sjalotjes in smalle ringen. Hak een teentje knoflook fijn. Laat het blik kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Hak de verse koriander fijn.
Verhit de olie en fruit hierin 2-3 minuten zachtjes de sjalot, knoflook en komijn tot de sjalot en knoflook zacht zijn maar niet gekleurd.
Meng de kikkererwten, koriander, munt en het citroensap erdoor.
Breng de salsa op smaak met zout en peper en serveer bij kip of een salade.
Variatietip!
Spatel 4 eetlepels Griekse yoghurt door de salsa en serveer eens op een pitabroodje.
Meer recepten in de categorie