
Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Marokkaans
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 uien (in ringen)
1 teentje knoflook (geperst)
4 kippenbouten
400 gram gepelde tomaten (blik)
1 kleine courgette (in plakken)
200 gram wortels (in grove stukken)
500 gram aardappels (in grove stukken)
0.5 limoenen (in dunne plakjes)
75 gram groene olijven
1 kardemompeul
1 kruidnagel
2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel paprikapoeder
100 milliliter yoghurt
1 eetlepel olijfolie
1 handje verse munt (gehakt)
Bereidingswijze
1. Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
2. Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
3. Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
4. Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
5. Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
34 gram
Meer recepten in de categorie