
Marsepeinbonbons met walnoten en cranberry-ijs
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
250 gram slagroomijs
50 milliliter cranberrycompote
1 snufje kaneelpoeder
1 sinaasappel (rasp)
2 eetlepels gedroogde cranberry's (grof gehakt)
4 kletskoppen
100 gram witte marsepein
50 gram walnoten (gepeld)
100 gram witte chocolade
Bereidingswijze
1. Laat het ijs buiten de diepvries in een kom in 30 minuten iets zachter worden. SChep de compote, kaneel, helft van de sinaasappelrasp en cranberry's ongelijkmatig erdoor zodat er roze strepen in het ijs ontstaan.
2. Schep terug in de ijsbak en zet afgedekt nog 1-2 uur in de diepvries.
3. Maal intussen voor de bonbons de marsepein in een keukenmachine of prak met een vork smeuïg. Houd 8 halve walnoten apart en hak de rest fijn. Meng dit samen met de rest van de sinaasappelrasp door de marsepein.
4. Verdeel in 8 gelijke porties en draai er met koele handen (houd ze even onder koud water en droog af) balletjes van.
5. Smelt de chocolade au bain-marie tot er alleen nog wat kleine klontjes te zien zijn. Neem van de warmtebron en klop met een garde de klontjes glad.
6. Druk de balletjes marsepein iets platter en doop ze met behulp van een vork in de chocolade. Laat overtollige chocolade afdruipen en leg de bonbons te drogen op een stuk bakpapier.
7. Druk een halve walnoot op de bonbon zodra de chocolade iets gestold is en laat nog 30 minuten drogen.
8. Serveer 2 bonbons per persoon met een bolletje ijs. Garneer met een kletskop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie