
Matzes met rosbief en uienmarmelade en fricandeau met eiersalade
Lunch
6 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
0 Rosbief met uienmarmelade:
6 matzes
2 pakjes gegrilde rosbief
500 gram rode uien
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
150 gram basterdsuiker (bruine)
4 takjes verse tijm
2 eetlepels rode wijnazijn
200 milliliter rode wijn
1 sinaasappel
1 snuf zout
0 handjes tuinkers
0 Fricandeau met eiersalade:
6 matzes
2 pakjes gegrilde fricandeau
6 hardgekookte eieren
0.33 stengels bleekselderij (heel fijngehakt)
0.5 sjalotjes (heel fijngehakt)
3 eetlepels vers geknipte bieslook
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
0 snufjes paprikapoeder
0 zout
0 peper
5 radijsjes
Bereidingswijze
1. Rosbief en uienmarmelade: Schil de uien en snijd ze in ringen. Snipper de knoflook. Fruit ui en knoflook in de olijfolie zachtjes in een pan met dikke bodem aan. Laat de uien met de deksel schuin op de pan in 30 minuten op laag vuur gaar stoven (roer zo nu en dan om).
2. Sinaasappel goed boenen, snijd de helft van de sinaasappel met schil en al in kleine stukjes. Voeg dan de suiker, tijm, wijnazijn, wijn, zout, en sinaasappel toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker begint te karamelliseren.
3. Laat afkoelen. Bewaar in een potje in de koelkast of gebruik direct om te serveren op je matzes met rosbief.
4. Bak je matze kort in de oven (180 graden) of in de pan, zodat ze licht bruin kleuren. Beleg met de uienmarmelade en de rosbief. Garneer met wat tuinkers.
5. Fricandeau met eiersalade: Pel de eieren en hak ze fijn met een mes of met behulp van een eiersnijder. Meng alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
6. Bak de matzes kort in de oven (180 graden) tot ze lichtbruin kleuren. Besmeer met de eiersalade en leg er plakjes fricandeau op. Garneer met dun gesneden plakjes radijs.
Meer recepten in de categorie