
Mayonaise
10 pers.
ca. 10 min
Overig
Ingrediënten
1 ei (M)
1 1/2 el Dijon mosterd
1/2 tl zout
1 1/2 el citroensap, versgeperst
300 ml arachide- of zonnebloemolie
Bereidingswijze
Klop het ei met de mosterd, zout en de helft van het citroensap met een garde in een schaal tot het goed gemengd is.
Giet de olie er, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij. De olie kan iets sneller worden toegevoegd zodra het mengsel dik begint te worden.
Klop, als alle olie is toegevoegd, de rest van het citroensap erbij. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
Variatietip!
Geef de mayonaise een subtiele smaak door een snufje kerrie, saffraan of een uitgeperst teentje knoflook toe te voegen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
155 kcal
Vetten
17 gram
Eiwitten
1 gram