Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mayonaise

Mayonaise

Ingrediënten

  • 1 ei (M)
  • 1 1/2 el Dijon mosterd
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 el citroensap, versgeperst
  • 300 ml arachide- of zonnebloemolie
Mayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Klop het ei met de mosterd, zout en de helft van het citroensap met een garde in een schaal tot het goed gemengd is.
  2. Giet de olie er, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij. De olie kan iets sneller worden toegevoegd zodra het mengsel dik begint te worden.
  3. Klop, als alle olie is toegevoegd, de rest van het citroensap erbij. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.

Variatie

Geef de mayonaise een subtiele smaak door een snufje kerrie, saffraan of een uitgeperst teentje knoflook toe te voegen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 155
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 0 g
  • Vet 17 g