1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mayonaise

Mayonaise

Mayonaise product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ei (M)
  • 1 1/2 el Dijon mosterd
  • 1/2 tl zout
  • 1 1/2 el citroensap, versgeperst
  • 300 ml arachide- of zonnebloemolie
Bereiden
Klop het ei met de mosterd, zout en de helft van het citroensap met een garde in een schaal tot het goed gemengd is.
Giet de olie er, al kloppend met de garde, druppelsgewijs bij. De olie kan iets sneller worden toegevoegd zodra het mengsel dik begint te worden.
Klop, als alle olie is toegevoegd, de rest van het citroensap erbij. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
Variatie
Geef de mayonaise een subtiele smaak door een snufje kerrie, saffraan of een uitgeperst teentje knoflook toe te voegen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 10 minuten
Aantal personen
350
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 155
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie