
Medaillons met citroenkruidenboter
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
100 gram gezouten boter
1 theelepel verse tijm (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 theelepel citroenrasp
1 grote winterwortel
1 courgette
3 varkenshaasjes
12 blaadjes salie
1 eetlepel vloeibaar bakproduct
Bereidingswijze
1. Laat de boter op kamertemperatuur komen en roer er grof gemalen witte peper, de tijm, de knoflook en de citroenrasp doorheen. Verpak de boter in een stuk bakpapier en laat in de koelkast of diepvries opstijven.
2. Schaaf de wortel en courgette in de lengte met een kaasschaaf in dunne plakken.
3. Snijd de varkenshaasjes in 12 gelijke stukken. Bestrooi ze rondom met zout en royaal met grof gemalen peper.
4. Leg steeds een plak wortel op een plak courgette en rol hier een varkenshaasmedaillon in. Zet vast met een stukje keukengaren of eventueel met een cocktailprikker. Duw een blaadje salie tussen het vlees en de groenten.
5. Snijd plakken van de boter en steek of snijd er 8 sterren uit.
6. Verwarm het bakproduct in een grote koekenpan en bak alle medaillons om en om in circa 10 minuten op middelhoge stand gaar.
7. Neem ze uit de pan en leg ze op een schaal of op borden. Serveer met een paar sterren citroenkruidenboter.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
47 gram
Meer recepten in de categorie