Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterraanse salade met tonijn

Mediterraanse salade met tonijn

Ingrediënten

  • 600 gram sperziebonen
  • 280 gram tonijn uit blik
  • 100 gram zwarte olijven
  • 1 bosje basilicum
  • 4 stuks eieren
  • 400 gram HAK saladevrrijker
  • 2 eetlepels grove mosterd
Mediterraanse salade met tonijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Laat de tonijn en de zwarte olijven uitlekken in een zeef. Snijd de basilicum grof.
  2. 2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de sperziebonen voor ongeveer 4 minuten en spoel af onder koud water.
  3. 3. Breng nog een pan water aan de kook en kook de eieren voor ongeveer 6 minuten, laat schrikken en pel. Snijd doormidden.
  4. 4. Doe de sperziebonen samen met de saladeverrijker, de tonijn, de zwarte olijven, de mosterd en de basilicum in een kom en meng tot een salade.
  5. 5. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met een gehalveerd gekookt eitje.
  6. Tip: Serveer samen met gegrilde wraps.

    Voedingswaarde

  • Kcal 329
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9