
Mediterraanse salade met tonijn
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
600 gram sperziebonen
280 gram tonijn uit blik
100 gram zwarte olijven
1 bosje basilicum
4 stuks eieren
400 gram HAK saladevrrijker
2 eetlepels grove mosterd
Bereidingswijze
1. Snijd de uiteindes van de sperziebonen. Laat de tonijn en de zwarte olijven uitlekken in een zeef. Snijd de basilicum grof.
2. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de sperziebonen voor ongeveer 4 minuten en spoel af onder koud water.
3. Breng nog een pan water aan de kook en kook de eieren voor ongeveer 6 minuten, laat schrikken en pel. Snijd doormidden.
4. Doe de sperziebonen samen met de saladeverrijker, de tonijn, de zwarte olijven, de mosterd en de basilicum in een kom en meng tot een salade.
5. Verdeel de salade over 4 borden en serveer met een gehalveerd gekookt eitje.
Tip: Serveer samen met gegrilde wraps.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1388 Kj
Calorieën
329 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
35 gram