
Mediterraanse tuna melt
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
8 sneetjes meergranenbrood
100 gram houmous
1 blikje tonijn uit blik
1 stuk citroen
4 plakken kaas
1 stuk rode ui
2 stuks trostomaten
10 gram bieslook
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaat in plakken, snipper de rode ui, hak de bieslook fijn en pers het sap uit de citroen.
2. Laat de tonijnstukken uitlekken en meng samen met 2 eetlepels citroensap, de houmous en de rode ui tot een romig mengsel.
3. Beleg 4 speltboterhammen elk met 2 plakken tomaat, een flinke laag tonijn-houmousmengsel en een plak kaas. Leg er vervolgens een speltboterham bovenop.
4. Bestrijk de buitenkant van de tosti met een dun laagje boter. Verhit een koekenpan en bak de tuna melts in 5 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
5. Garneer de tuna melts met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1465 Kj
Calorieën
349 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
23 gram