
Mediterrane groentencrumble
Hoofdgerecht
5 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 vastkokende aardappels (geschild, in parten)
2 venkelknollen (in smalle partjes)
6 eetlepels olijfolie
2 rode uien (in ringen)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 middelgrote wortel (geschild, in plakjes)
1 courgette (in plakjes)
3 tomaten (in partjes)
1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
5 sneeën bruinbrood (verkruimeld, zonder korst)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 theelepels citroenrasp
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels en venkel samen circa 10 minuten en giet af. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook.
3. Voeg de aardappels, venkel, wortel en courgette toe en roerbak nog circa 5 minuten.
4. Schep het groentemengsel met de tomaten, peterselie, paprikapoeder, komijn, zout en peper in een ovenschaal.
5. Meng het broodkruim met de rest van de knoflook, kaas en citroenrasp en strooi dit over de groenten. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag goudbruin is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie