
Mediterrane groentestoofpot
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 eetlepel olijfolie
2 uien in partjes
2 teentje knoflook
250 gram winterwortel
1 rode paprika zonder zaadjes
500 gram pompoen of courgette in stukken
150 milliliter kruidenbouillon
100 gram rozijn
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
zout en versgemalen peper
1 blikje kikkererwten 400 gram
grof bruinbrood
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook. Schep de overige groenten erdoor en bak ze even mee. Voeg de kruidenbouillon, rozijnen, kaneelpoeder, gemberpoeder, zout en peper toe en stoof afgedekt 20 minuten. Schep de kikkererwten erdoor en warm ze even mee. Serveer deze groentenstoofpot met grof bruinbrood.
Variatietip!
In plaats van kikkererwten zijn witte bonen ook heel lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
15 gram