
Mediterrane hamburgers met uienrelish en Griekse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
62.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 eetlepel Olijfolie
4 stuks Rode ui
3 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Tijm
3 stuks Trostomaten
2 stuks Rode paprika
1 stuk Komkommer
75 gram Feta
1 eetlepel Oregano
4 stuks Runder hamburgers
75 gram Belegen kaas
4 stuks Hamburgerbroodjes
1 stuk Kropsla
1 stuk Avocado
8 Plakjes Chorizo
4 eetlepel Knoflooksaus
Bereidingswijze
1. Begin met de uienrelish. Schil drie rode uien en snijd in dunne ringen. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan op laag vuur. Bak de uien in de koekenpan gedurende 15 minuten op laag vuur, totdat de uien karamelliseren en zacht worden. Voeg ¼ theelepel zout toe, ¼ theelepel zwarte peper, een theelepel rode-wijnazijn en de gedroogde tijm. Zet het vuur uit en doe de uienrelish in een schaaltje. Zet apart.
2. Schil de vierde rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd de tomaten in parten. Verwijder de zaadlijsten en het kroontje van de paprika’s, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en snijd in stukjes. Verbrokkel de feta met je handen. Meng de ui met de tomaat, paprika, komkommer, twee eetlepels olijfolie, de resterende rode-wijnazijn, feta en de oregano. Zet apart.
3. Verwarm de resterende twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel vlak voordat de burgers gaar zijn de kaas over de burgers en laat de kaas smelten.
4. Halveer de hamburgerbroodjes en haal de sla los van de krop. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de sla over de broodjes. Leg hierop de hamburgers, uienrelish, avocado en chorizo. Top met de knoflooksaus en serveer de hamburgers met de Griekse salade.
Meer recepten in de categorie